Składniki:
- 2 jajka
- 2 czubate łyżki mąki kukurydzanej
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- garść szpinaku
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta sody oczyszczonej
- sól
- pieprz
- papryka słodka
Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia, sodę, sól, pieprz i słodką paprykę - wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej konsystencji. Szpinak myjemy, osuszamy i obcinamy ogonki - dodajemy do pozostałych składników. Na koniec ponownie wszystko mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię (dodajemy ok. 1,5 łyżki oleju). Smażymy z obu stron ok. 2-3 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!