Kto nie lubi piernika? Raczej, kto lubi?! Co prawda to nie jest długo-dojrzewający, ale coś w sobie ma! To jest zupełnie inny, bo z batatem! Ciasto, piernik, a na dodatek z warzywem? Wszystko da się zrobić!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 6 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 mały batat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i olej kokosowy. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać startego na tartce o małych oczkach batata. Wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz