Składniki:
- 140 g schabu wieprzowego w plastrach
- 200 g pomarańczy bez skór
- 150 g mandarynki bez skóry
- 100 g cebuli białej
- 100 g pieczarek
- 20 g mikroliści kolendry
- 20 g mikroliści bazylii
- 20 g mikroliści kalarepy czerwonej
- 20 g mikroliści grochu Afilla
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa wieprzowego
Sposób przygotowania:
Schab dokładnie umyć, osuszyć. Owoce pokroić w plastry. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Po upływie czasu składniki przełożyć do formy i smażyć w air fray'rze przez 15-20 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz