Składniki:
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- 150 g bakłażana
- 150 g cukinii
- 150 g papryki zielonej
- 100 g ogórka gruntowego
- 50 g makaronu suchego
- przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- 20 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron - gotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić. Mięso mielone wołowe doprawić, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 minut. Po upływie czasu uformować w kotleciki. Warzywa umyć, paprykę oczyścić z nasion. Bakłażana, cukinię, ogórka pokroić w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć kotleciki 4-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu kotlecików, smażyć doprawionego bakłażana oraz cukinię - smażyć 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu kotleciki i usmażone warzywa podać z pozostałymi składnikami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz