wtorek, 24 stycznia 2023

Potrawka z żołądkami drobiowymi, pieczarkami i warzywami po włosku

Podroby są bogate w składniki mineralne tj.: żelazo czy białko. Może nie każdy przepada za ich smakiem, ale przygotowane w idealny sposób skradną podniebienie dla największych ich przeciwników. W kompozycji z pieczarkami i warzywami po włosku to poezja! 



Składniki:
  • 225 g żołądków drobiowych
  • 250 g pieczarek mini
  • 450 g warzyw po włosku
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju rzepakowego 
Sposób przygotowania:
Żołądki bardzo dobrze przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plastry. Do garnka wrzucić żołądki i pieczarki. Dusić ok. 2-3 minut, następnie dodać olej rzepakowy. Smażyć ok. 10-15 minut. Następnie wrzucić warzywa po włosku, całość dusić ok. 10-15 minut. Pod koniec smażenia dodać przyprawy. 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz