Połączenie dyni i jabłka? To jest to! Zwłaszcza w serniczku pod chmurką! Chmurka jest dzięki wykorzystaniu białek jaja od Farma Białka.
Składniki:
Masa
- 2 jaja
- 100 g białek jaj
- 50 g erytrytolu
- 40 g skrobi ziemniaczanej
- 200 g kvargu naturalnego
- 100 g puree z dyni
- 120 g obranego jabłka
Chmurka
- 100 g białek jaj
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Jaja, białka jaj utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać skrobię oraz puree z dyni. Całość wymieszać. Następnie dodać kvarg naturalny oraz pokrojone jabłko. Całość wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy.
Chmurka
W suchej misce ubić białka jaj ze szczyptą soli na sztywną masę. Pianę nałożyć na wierzch masy sernikowej.
Całość piec przez 1 godzinę w 150 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz