wtorek, 11 października 2022

Zupa krem z cukinią, mieszanką włoską, ziemniakiem i mięsem mielonym z indyka

Nastała jesień na dobre. Każdy ratuje się ciepłymi posiłkami, które rozgrzeją organizm. Moją propozycją jest przygotowanie zupy krem z wykorzystaniem cukinii, mieszanki włoskiej, ziemniaka i mięsa mielonego z indyka. 



Składniki:
  • 100 g mięsa mielonego z indyka
  • 150 g ziemniaka
  • 500 g cukinii
  • 225 g mieszanki wiosennej
  • 1,5 l wody
  • przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, suszony koperek

Sposób przygotowania:
Cukinię i ziemniaka pokroić na mniejsze porcję. Wrzucić do garnka wraz z mieszanką wiosenną i mięsem mielonym z indyka. Gotować ok. 15-20 minut. Następnie dodać przyprawy i gotować kolejne 5 minut. Zupę wyłączyć i lekko ostudzić. Następnie zblendować na gęsty i gładki krem.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz