wtorek, 4 października 2022

Ciasto z rabarbarem i figą

Rabarbar i figa? Brzmi kusząco! Idealnie do tego pasują białka jaj od Farma Białka, które powoduje, iż wypiek jest bardzo delikatny! 




Składniki:
  • 2 jaja
  • 100 ml białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 240 g obranego rabarbaru
  • 60 g świeżej figi
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja, białka jaj i erytrytol ubić na puszystą masę. Następnie dodać olej, mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość wymieszać. Następnie dodać pokrojony w kostkę rabarbar. Wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię ułożyć pokrojoną w ósemkę figę. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz