czwartek, 14 lipca 2022

Keto ciasto czekoladowo-kokosowe

Kto nie lubi czekolady?! Poniżej przedstawiam idealną propozycję dla czekoholików, a na dodatek osób będących na diecie ketogenicznej i nie tylko! Mąka kokosowa, mleczko kokosowe, migdały oraz orzechy pecan od Ketosklep.pl to idealne składniki na to ciasto! 




Składniki:
Ciasto
Polewa

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać masło, mleczko kokosowe, mąkę kokosową, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę i masło. Następnie polać upieczone i bardzo dobrze ostudzone ciasto. Na powierzchnię ciasta z polewą ułożyć orzechy pecan oraz migdały. Odstawić na 2-3 godziny lub całą noc w celu zastygnięcia polewy.

Smacznego! 

1 komentarz: