Składniki:
Masa serowa
- 2 jaja
- 50g erytrytolu
- 100g banana bez skórki
- 200g kvargu naturalnego
- 40g mąki ziemniaczanej
- 30g mini herbatników - na spód
Mus
- 350g gruszek bez skórki + odrobina wody
- 10g mąki ziemniaczanej
- 5g erytrytolu
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
Mus
Gruszki umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka i zalać odrobiną wody. Prażyć do wchłonięcia wody. Dodać erytrytol i cynamon. Wystudzić.
Masa serowa
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę. Żółtka utrzeć z erytrytolem. Dodać rozgniecionego banana, mąkę ziemniaczaną i kvarg. Całość dokładnie wymieszać. Dodać ubite białka. Całość delikatnie wymieszać szpatułką. Spód natłuszczonej formy wyłożyć mini herbatnikami. Nałożyć masę serową, a następnie wystudzony mus gruszkowy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Fajnie i smakowicie wygląda :D
OdpowiedzUsuńpyszny musi byc
OdpowiedzUsuń