czwartek, 17 lutego 2022

Gorgonzola i Grana Padano z pieczonymi warzywami

Gorgonzola oraz Grana Padano od Moja Formagia tworzą doskonały duet, a w wersji z pieczonymi warzywami to istne mistrzostwo! 



Składniki:

  • 25g gorgonzoli
  • 25g grana padano
  • 100g marchewki
  • 100g pietruszki
  • 100g ziemniaka
  • 200g papryki czerwonej 
  • zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i ziemniaka obrać, dokładnie umyć. Wrzucić do wrzącej wody i gotować ok. 15 minut. Między czasie paprykę czerwoną oczyścić z nasion, umyć i pokroić w plastry. Po upływie czasu warzywa wyjąć z wody i pokroić w plastry. Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać ziołami prowansalski i posypać startą gorgonzolą i grana padano. Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

1 komentarz: