Gorgonzola oraz Grana Padano od Moja Formagia tworzą doskonały duet, a w wersji z pieczonymi warzywami to istne mistrzostwo!
Składniki:
- 25g gorgonzoli
- 25g grana padano
- 100g marchewki
- 100g pietruszki
- 100g ziemniaka
- 200g papryki czerwonej
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i ziemniaka obrać, dokładnie umyć. Wrzucić do wrzącej wody i gotować ok. 15 minut. Między czasie paprykę czerwoną oczyścić z nasion, umyć i pokroić w plastry. Po upływie czasu warzywa wyjąć z wody i pokroić w plastry. Wszystkie warzywa ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać ziołami prowansalski i posypać startą gorgonzolą i grana padano. Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Mniami, warzywa zapiekane z serem :)
OdpowiedzUsuń