czwartek, 12 sierpnia 2021

Wegańskie blondie z fasoli i kremem pistacjowo-kakaowym

Wegańskie ciasta w obecnych czasach są na topie! Zachęcam do przygotowania niniejszego ciasta z wykorzystaniem kremu pistacjowo-kakaowego.



Składniki:

  • 120g (1 sztuka) obranego banana
  • 480g odsączonej białej fasoli
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 50g erytrytolu
  • 50g mąki ryzowej
  • 30g zmielonego siemię lnianego
  • 20g oleju kokosowego 
  • 50g kremu pistacjowo-kakaowego 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz kremu pistacjowo-kakaowego zblendować na bardzo gładką masę. Przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię umieścić krem pistacjowo-kakaowy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

2 komentarze: