Kto nie lubi racuszków z jabłkami? Mmmm... smak dzieciństwa! Z dodatkiem migdałów, są jeszcze lepsze!
Składniki:
- 2 jaja
- 5 tabletek słodziku
- 30g mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 200g (1 szt) obranego jabłka
- 20g migdałów
- 20ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać drobno pokrojone jabłko i migdały, ponownie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Podać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Uwielbiam racuchy! Moja mama zwykle robiła je właśnie z jabłkiem lub wiśniami. Ale takie klasyczne robi na bazie sody oczyszczonej ;>
OdpowiedzUsuń