wtorek, 24 sierpnia 2021

Placuszki z mąki z ciecierzycy i ricottą polane miodem truskawkowym

Idealna propozycja na pożywne i bardzo smaczne śniadanie! Aksamitna ricotta sprawia, że połączenie mąki z ciecierzycy i dodatku miodu z pasieki Pachniczówka na powierzchni to istne niebo!




Składniki:

  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 50g mąki z ciecierzycy
  • 125g riccotty
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat
  • 20ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 20g truskawki w miodzie

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat oraz riccottę. Całość dokładnie zblendować. Na rozgrzaną patelnię z olejem smażyć placuszki. Gotowe placuszki polać truskawką w miodzie.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz