wtorek, 3 sierpnia 2021

Naleśniki orkiszowe z kvargiem waniliowym i rafaelką

Naleśniki są doskonałe na wszystkie pory dnia i poczucie humoru! Prosta opcja z wykorzystaniem mąki orkiszowej, kvargu waniliowego i rafaelki. 




Składniki:
3 sztuki
  • 2 jaja 
  • 50g mąki orkiszowej
  • 100ml wody
  • 200g kvargu waniliowego
  • 10g rafaelki 
  • 5ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Do miski wbić jaja, dodać mąkę orkiszową oraz wodę. Całość dokładnie roztrzepać trzepaczką. Odstawić na ok. 10 minut. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki przełożyć kvargiem waniliowym i polać rafaelką.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz