środa, 21 października 2020

Sernik na zimno przekładany dżemem i biszkoptami

 Sernik jest idealnym ciastem na każdą okazję. W tym wpisie prezentuje w wersji na zimno z dżemem i biszkoptami!




Składniki:

  • 500g sera twarogowego
  • 20g żelatyny + 50ml gorącej wody
  • 50g erytrytolu
  • 100g dżemu z czarnej porzeczki
  • 50g biszkoptów okrągłych
  • kakao do posypania 

Sposób przygotowania:
Ser twarogowy wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i erytrytolem. Na wyłożoną formę nałożyć połowę porcji masy. Na masę nałożyć dżem z czarnej porzeczki, a następnie biszkopty. Na tę warstwę nałożyć masę serową. Wierzch posypać kakao. Sernik włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz