Inne niż zwykle naleśniki na wytrawnie. Przygotowałam farsz z szpinaku i twarogu. Palce lizać!
Składniki:
Naleśniki:
3 sztuki
Składniki:
Naleśniki:
3 sztuki
- 2 jaja
- 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki wody
- 250g (1 opakowanie) twarogu np. klinek
- 220g (1/2 opakowania) szpinaku mrożonego + 1/2 szklanki wody
- cebula
- przyprawy: pieprz, sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Naleśniki:
Do miski wbijamy jaja, dodajemy mąkę i wodę. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na ok. 5 minut.
Farsz:
Szpinak wrzucamy na patelnie i zalewamy wodą. Jeśli się rozmrozi to wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy łyżkę oleju. W misce umieszczamy twaróg. Dodajemy szpinak z cebulą i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Farsz przekładamy na naleśniki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz