wtorek, 15 października 2019

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Inne niż zwykle naleśniki na wytrawnie. Przygotowałam farsz z szpinaku i twarogu. Palce lizać!



Składniki:
Naleśniki:
3 sztuki

  • 2 jaja
  • 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/4 szklanki wody
Farsz:

  • 250g (1 opakowanie) twarogu np. klinek
  • 220g (1/2 opakowania) szpinaku mrożonego + 1/2 szklanki wody
  • cebula
  • przyprawy: pieprz, sól 
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Naleśniki:
Do miski wbijamy jaja, dodajemy mąkę i wodę. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na ok. 5 minut.

Farsz:
Szpinak wrzucamy na patelnie i zalewamy wodą. Jeśli się rozmrozi to wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy łyżkę oleju. W misce umieszczamy twaróg. Dodajemy szpinak z cebulą i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Farsz przekładamy na naleśniki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz