Wegetariańskie kotleciki z dodatkiem kaszy jaglanej i mnóstwem przypraw! Warto zrezygnować z mięsa na rzecz strączków!
Składniki:
6-8 kotlecików
Składniki:
6-8 kotlecików
- 2 jaja
- 240g (1 puszka) białej fasoli
- 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 50g suchej kaszy jaglanej
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, majeranek, papryka wędzona
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę jaglaną. Gotować do wchłonięcia wody. Fasolę przepłukać pod zimną wodą, odsączyć. Wsypać do miski i wbić jaja. Zblendować na gładką masę. Dodać ostudzoną kaszę, mąkę i przyprawy. Całość wymieszać. Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem nakładać łyżką kotleciki. Pieć przez 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz