wtorek, 8 października 2019

Crumble ze śliwkami

"Crumble", czyli kruszonka. Szybka opcja na deser. Nie wymaga dużo pracy i poświęcenia, a jest bardzo dobre! Moja wersja to crumble ze śliwkami.




Składniki:

  • 4 śliwki
  • cynamon
Kruszonka
  • 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka wirków kokosowych
  • 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:
Śliwki dokładnie myjemy. Dzielimy na pół i wydrążamy pestki. Układamy w naczyniu i posypujemy cynamonem.

W misce mieszamy mąkę, wiórki kokosowe, słodzik i olej. Posypujemy śliwki.

Pieczemy w 180 stopniach przez 30-35 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz