wtorek, 18 września 2018

Naleśniki budyniowe z prażoną gruszką

Naleśniki z budyniu? Dlaczego nie! Do tego prażona gruszka z cynamon - śniadanie idealne.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 40g (1 opakowanie) budyniu np. śmietankowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 80ml wody lub mleka
  • 1 gruszka
  • cynamon

Sposób przygotowania:
Do miski wbijamy jaja, dodajemy budy, proszek do pieczenia i wodę lub mleko. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 10-15 minut. Między czasie kroimy gruszkę w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Prażymy do miękkości. Na koniec dodajemy cynamon. Naleśniki smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz