czwartek, 12 lipca 2018

Żołądki drobiowe z ryżem białym i papryką żółtą

Pyszne, smaczne i szybkie danie! Żołądki drobiowe są rzadkością na stołach, a powinno je się podawać częściej. Polecam wypróbować!



Składniki:
  • 200g żołądków drobiowych
  • 25g ryżu białego + woda
  • papryka żółta
  • olej lniany
  • przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi

Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż. Gotować do całkowitego wchłonięcia wody. Między czasie na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić umyte, pokrojone i osuszone żołądki. Smażyć ok. 10 minut. Paprykę, myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.

Smacznego! 

1 komentarz: