wtorek, 10 lipca 2018

Placuszki gryczano-ryżowe z borówkami

Szybkie, smaczne i bardzo delikatne placuszki gryczano-ryżowe z borówkami. Sprawdzą się do każdego posiłku!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1 1/2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 1/2 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • borówki

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Potem wrzucamy borówki. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

2 komentarze: