czwartek, 15 lutego 2018

Mięso mielone z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Brak pomysłu na posiłek? Mam kolejny świetny i szybki pomysł! Mięso mielone z indyka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku. Pychotka!



Składniki:

  • 200g mięsa mielonego z indyka
  • 50g suchej kaszy gryczanej
  • 250g warzyw na patelnię po włosku
  • przyprawy: suszony koperek, czosnek granulowany, pieprz, papryka słodka mielona, jarzynka bez soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowywania:
Do wrzącej osolonej wody wsypujemy kaszę gryczaną - gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie wodę. Między czasie na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa oraz mięso mielone. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Kolejno na koniec dodajemy ugotowaną kaszę, ponownie mieszamy.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Fajny sposób na połączenie mięsa mielonego z kaszą. Wydawało mi się, że nie będzie to pasować ale wygląda bardzo fajnie. Muszę kiedyś spróbować zrobić to danie :)
    Siłownia, dieta, trening - męskim okiem

    OdpowiedzUsuń