wtorek, 29 marca 2016

Mięso mielone z passatą pomidorową i ryżem

Smaczny i prosty pomysł na obiad. Po raz kolejny w tym wypadku wykorzystałam czas. Całość zajmuje ok. 20 minut. Zachęcam do wypróbowania. :)



Składniki:

  • 100g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
  • 50g ugotowanego ryżu białego
  • 150g passaty pomidorowej
  • przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, zioła do sałatek lub zioła prowansalskie 
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i czosnkiem granulowanym. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy mięso, chwilę smażymy, a następnie wlewamy passatę pomidorową. Pod koniec smażenia dodajemy zioła do sałatek lub prowansalskie. Gotowe mięso i passatą mieszamy z ryżem.

Smacznego!

2 komentarze: