Od czasu do czasu przeciętny człowiek powinien odstawić nabiał i mięso nie tylko w celach etycznych, ale również i zdrowotnych. Tym razem przygotowałam gruszkę w wegańskim cieście, które na surowo jest bardzo gęste, a po usmażeniu bardzo chrupkie.
Składniki:
Sposób przygotowania:
W szklance mieszamy siemię z wodą, następnie do miski dodajemy mąkę, gotowe siemię, proszek do pieczenia, cynamon, aromat i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy pokrojoną gruszkę - mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem koksowym, aż do zarumienienia.
Smacznego!
Składniki:
- 1 gruszka świeża lub w syropie
- 4 łyżki mąki owsianej
- 1 łyżka siemię lnianego mielonego + 3 łyżki wrzącej wody
- szczypta proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 100 ml wody gazowanej
- aromat pomarańczowy
- olej kokosowy
Sposób przygotowania:
W szklance mieszamy siemię z wodą, następnie do miski dodajemy mąkę, gotowe siemię, proszek do pieczenia, cynamon, aromat i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy pokrojoną gruszkę - mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem koksowym, aż do zarumienienia.
Smacznego!
Bardzo ciekawy deser :-)
OdpowiedzUsuńŁał, świetne danie, gruszki powoli stają się moimi ulubionymi owocami :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSuper! Akurat mam gości w weekend, więc chyba już wiem, co im zaserwuję :-)
OdpowiedzUsuńI zdrowo i smacznie:)
OdpowiedzUsuńSmakowity pomysł :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne!
OdpowiedzUsuńSkładniki bombowe! W życiu nie wpadłabym, by połączyć ze sobą gruszkę, siemię lniane i olej kokosowy. Muszę wypróbować, bo mieszanka jest, co najmniej, egzotyczna!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
*.*
OdpowiedzUsuńPychotka:)
OdpowiedzUsuńSkładniki super, tylko chyba trochę się rozpada przy smażeniu, hmm? Często mój omlet ląduje na talerzu w takiej formie xD
OdpowiedzUsuńwww.eatsmart4ever.blogspot.com <- u mnie o owsiance, z przymrużeniem oka!
Tak rozpada, ale ciasto bardzo chrupkie. :)
OdpowiedzUsuń