Mozarella mini od Moja Formiagia doskonale spisze się w różnego rodzaju sałatkach. Dodatek tofu wędzonego i warzyw to istne niebo!
Składniki:
- 125g mozzarelli mini
 - 90g tofu wędzonego
 - 50g suchej kaszy bulgur
 - 75g miksu sałat z roszponką
 - 200g papryki czerwonej
 - 10ml oleju lnianego
 - przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
 
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę - gotować do wchłonięcia wody. Mozzarellę mini odsączyć z zalewy. Tofu wędzone pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Składniki umieścić w misce. Dodać miks sałat z roszponką, ugotowaną kaszę, przyprawy oraz olej lniany. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 15 minut do przegryzienia smaków.
Smacznego! 



































