poniedziałek, 8 września 2025

Współpraca z "Buchcik"

Buchcik jest marką posiadającą w swojej ofercie kluski na parze, knedle oraz bułeczki bao. Marka na polskim rynku istnieje od ponad 20 lat, co wynika z doceniania przez klientów oraz starannością i wysoką jakością oferowanych produktów.



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:

niedziela, 7 września 2025

piątek, 5 września 2025

Zupa krem z cukinią, pieczarkami, kaszą gryczaną bazie na organicznego bulionu drobiowego

Szybka, pełnowartościowa zupa krem z wykorzystaniem cukinii, pieczarek na bazie organicznego bulionu drobiowego od WishBone



Składniki:

Sposób przygotowania:
Do garnka przelać bulion. Wrzucić pokrojone na mniejsze części cukinię oraz pieczarki. Dodać kaszę. Gotować przez 15 minut. Po upływie czasu zupę lekko ostudzić, zblendować na gęsty, gładki krem. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

czwartek, 4 września 2025

Łosoś wędzony z papryką czerwoną, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kapustą kiszoną, pieczarkami, oliwkami czarnymi i przekąską ziemniaczaną

Idealna propozycja na obiad czy kolację dla zabieganych! Łosoś wędzony na zimno bogaty w kwasy Omega 3 oraz Omega 6, kiszone warzywo źródło probiotyków, a pozostałe warzywa mnóstwo witamin - głownie C! Z dodatkiem przekąski ziemniaczanej od smaku bekonu od Fit-Land to niebo w gębie! 



Składniki:
  • 50 g łososia wędzonego na zimno
  • 100 g papryki czerwonej
  • 150 g pomidora
  • 100 g ogórków kiszonych
  • 100 g kiszonej kapusty
  • 100 g pieczarek
  • 25 g oliwek czarnych
  • 60 g przekąski ziemniaczanej o smaku bekonu
  • 15 g ketchupu o obniżonej zawartości cukru
  • 10 g majonezu
  • przyprawy: vegeta, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany 

Sposób przygotowania:
Paprykę, pomidora i pieczarki dokładnie umyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne - pokroić w drobną kostkę. Pomidora pokroić w kostkę. Pieczarki (tak surowe można jeść!) pokroić w cienkie plasterki. Ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę. Oliwki pokroić w cienkie plasterki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Całość wrzucić do miski - wymieszać, dodać ketchup, majonez i przyprawy. Ponownie wymieszać. Danie posypać przekąską ziemniaczaną. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!