photo © Pinterest
niedziela, 13 kwietnia 2025
czwartek, 10 kwietnia 2025
Współpraca z "Natural Expert"
"Natural Expert" jest polskim sklepem, który w swojej ofercie posiada suszone owoce oraz żywność naturalną.
W asortymencie sklepu można znaleźć tj.: mąkę kasztanową, babkę płesznik, rodzynki sułtańskie i wiele więcej!
W sklepie są produkty w różnych opakowaniach - od małych porcji, idealnych na przekąskę, po większe opakowania, które pozwolą na przygotowanie pysznych, ale również zdrowych posiłków dla całej rodziny. Ponadto w ofercie jest szeroki wybór produktów dla wegan, osób na diecie bezglutenowej czy cukrzycy.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
- wiórki kokosowe 300 g
- płatki drożdżowe nieaktywne 130 g
- babka jajowata łupina 400 g
- mąka owsiana 1 kg
- chlorella proszek 100 g
- sezam biały łuskany 250 g
- siemię lniane brązowe 1 kg
- pestki słonecznika łuskane 1 kg
- rodzynki sułtańskie 500 g
- ananas suszony, bez cukru, kulki 250 g
- mąka kasztanowa 250 g
- maca proszek 100 g
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
wtorek, 8 kwietnia 2025
Sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, pomidorkami, oliwkami i oliwą
Lekka, wiosenna sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, pomidorkami a w roli głównej oliwki i oliwa z oliwek od Meraklis! Mniam...!
Składniki:
- 250 g ciecierzycy konserwowej (odsączonej)
- 200 g ogórka gruntowego
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 50 g oliwek Kalamon w zalewie
- 10 ml oliwy z oliwek Extra Virgin
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę odsączyć i przepłukać pod bieżącą wodą. Ogórka i pomidorki dokładnie umyć. Ogórka pokroić w cienkie plastry, a pomidorki na połówki. Oliwki odsączyć z zalewy. Surowce przełożyć do miski, dodać przyprawy i oliwę. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut.
Smacznego!
poniedziałek, 7 kwietnia 2025
Mazurek z konfiturą pomarańczowo-jabłkową
Błyskawiczny mazurek w 30 minut, a to za sprawą wykorzystanego gotowego spodu do mazurka od Henglein. Dodatek konfitury z pomarańczy i jabłka to istne niebo!
Składniki:
Konfitura
- 350 g pomarańczy bez skórki
- 150 g jabłka (obranego)
- 50 ml wody
- 20 g miodu naturalnego
- 250 g spodu do mazurka
- posypka do dekoracji
Sposób przygotowania:
Konfitura
Pomarańcza obrać, usunąć białe błony i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Owoce wrzucić do garnka i zalać wodą, gotować ok. 15 minut. Na koniec dodać miód. Ostudzoną konfiturę zblendować na gęsty krem.
Spód
Spód do mazurka wyjąć z opakowania, podzielić na mniejsze porcje i resztkami ciasta udekorować brzegi. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, a na to nałożyć spody. Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Na gotowy spód nałożyć konfiturę i posypać kolorową posypką.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)