photo © Pinterest
niedziela, 26 stycznia 2025
czwartek, 23 stycznia 2025
Współpraca z "Rifon"
"Rifon" jest marką dostarczającą z Hiszpanii do Polski unikalne produkty morskie. Firma swoją siedzibę ma w Krakowie, która w głównej mierze specjalizuje się w imporcie produktów najwyższej jakości, pochodzących bezpośrednio z Galicji – regionu Hiszpanii, który bardzo słynie z najkorzystniejszych w Europie warunków do hodowli owoców morza.
Region Galicji, znany jest z czystych wód oceanu Atlantyckiego oraz długoletniej tradycji rybołówstwa, który dostarcza małże o wyjątkowym smaku i jakości. Wspomniany produkt ściśle związany z unikalnym klimatem, ale również dziedzictwem regionu.
Warto wspomnieć, iż małże rosną przez okres od 12 do 18 miesięcy, przyczepione do lin. Oceaniczne prądy oraz bogata w plankton woda zapewniają małżom niezbędne składniki odżywcze. Hodowla odbywa się bez wykorzystania sztucznych pasz, ale również chemikaliów, co ma istotny wpływ na produkt końcowy, który jest w pełni naturalny.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazły się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu!
wtorek, 21 stycznia 2025
Pieczona ciecierzyca z papryką, chrupiącą cebulką i chili
Rewelacyjny i bardzo prosty przepis na smażoną ciecierzycę z wykorzystaniem air fray'era, czyli frytkownicy beztłuszczowej! Przepis pochodzi z książki "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" - Clare Andrews od Wydawnictwa Znak.
Składniki:
- 400 g odsączonej ciecierzycy konserwowej
- 1 łyżka papryki w proszku
- 1 czubata łyżka prażonej cebulki
- 1 łyżeczka papryczki chili w płatkach, pokruszonych
- sól morska
- oliwa do spryskania
Sposób przygotowania:
Odsączoną ciecierzycę przełożyć na ręcznik papierowy, w celu całkowitego osuszenia z zalewy. Następnie przełożyć do naczynia, dodać paprykę w proszku oraz spryskać oliwą - dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia. Piec przez 10 minut w 180 stopniach. Po upływie czasu ciecierzycę posypać prażoną cebulką, solą morską oraz papryczką chili w płatkach
Smacznego!
niedziela, 19 stycznia 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)