photo © Pinterest
niedziela, 5 maja 2024
czwartek, 2 maja 2024
Ciasto owsiane z puddingiem czekoladowym i konfiturą pomarańcza z lawendą
Bardzo lekkie, szybkie oraz rozpływające się w ustach ciasto owsiane, gdzie w roli głównej jest konfitura pomarańcza z lawendą od Niebo w Gębie! Koniecznie polecam je przygotować!
Składniki:
- 2 jaja
- 20 g erytrytolu
- 100 g banana bez skórki
- 200 g puddingu czekoladowego wysokobiałkowego
- 50 g płatków owsianych
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g konfitury pomarańcza z lawendą
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać roznieconego banana, pudding czekoladowy oraz płatki owsiane - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch położyć konfiturę. Całość piec przez 45 minut w 170 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 30 kwietnia 2024
Współpraca z "Niebo w Gębie"
"Niebo w Gębie" to polska marka tworząca za pomocą hand-made przetwory wkładając całe swoje serce oraz pasję do tego co robi. Dlaczego Niebo w gębie? A to dlatego, że w zamkniętych słoiczkach znajdują się smaki podróży, jakie autorzy marki poznali. W swojej ofercie posiada m.in. konfitury tj. marcepanowa śliwka, majonez ze świeżą truflą; kremy: marakuja curd, świąteczne masło rumowe; sosy: chili jam, majonez z mango i kaparami.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:
- malinowy ocet balsamiczny z tymiankiem
- kumkwat w płatkach róży
- mustarda di frutta
- chilli jam
- w bazyliowym chruśniaku, czyli maliny z bazylią na miodzie
- konfitura pomarańcza z lawendą
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
niedziela, 28 kwietnia 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)