czwartek, 1 lutego 2024

Jogurt naturalny z Aphanizomenon flos-aquae i owocami

Szybkie, zdrowe, bo bogate w suszony ekstrakt spiruliny, a zarazem bardzo szybki posiłek z wykorzystaniem Aphanizomenon flos-aquae z Brain On od Algae i owoców! 




Składniki:

Sposób przygotowania:
Jogurt naturalny wymieszać z Blue Majik. Przelać do miseczki. Dodać pokrojonego banana oraz gruszkę, pospać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.

Smacznego!

wtorek, 30 stycznia 2024

Współpraca z "Algae"

"Algae" jest marką posiadającą w swojej ofercie 100 % naturalne, organiczne, wolne od GMO algi, które rosną i są wydobywane bezpośrednio z dziewiczych wód jeziora Klamath Lake.

Blue Algae zaliczane są do organizmami wodnych oraz najstarszych formami życia na ziemi, które pojawiły się już półtora biliona lat temu i są spożywane do dnia dzisiejszego. Blue Algae są bogate przede wszystkim w różnorodne substancje biologicznie aktywne o znaczeniu farmakologicznym, które stanowią same cenne surowce dla przemysłu farmaceutycznego, ale również przemysłu kosmetycznego.


Blue Majik jest to suszony ekstrakt ze spiruliny, który zawiera fikocyjaninę - naturalny niebieski pigment o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. 

Blue Majik wpływa na:
  • oczyszczanie oraz odtruwanie organizmu
  • regenerację organizmu po bardzo intensywnym wysiłku fizycznym
  • prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego 



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem niniejszych produktów! 

czwartek, 25 stycznia 2024

Wysokobiałkowy serniczek bananowy o smaku masła orzechowego

Ja osobiście uwielbiam serniki! Mogłabym jeść je codziennie! Jako fanka masła orzechowego oraz twarogu połączyłam oto te dwa składniki w celu przygotowania serniczka z wykorzystaniem białek jaj od Farma Białka!



Składniki:
  • 2 żółtka + 2 białka
  • 100 ml białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 200 g twarogu półtłustego w kosce 
  • 100 g banana
  • 40 g budyniu o smaku masła orzechowego
  • posypka do dekoracji

Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. W oddzielnie misce utrzeć żółtka ze erytrytolem. Następnie dodać rozgniecionego banana, twaróg oraz budyń. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać ubite białka - delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Wierzch posypać posypką. Piec przez 45 minut w 160 stopniach.

Smacznego!