czwartek, 30 listopada 2023

Współpraca z "New Granny"

"New Granny" jest marką posiadającą w swojej ofercie innowacyjne napoje wysokobiałkowe o różnych smakach! Napoje wysokobiałkowe występują w następujących wariantach: wanilia, czekolada oraz napój kawowy proteinowy o smaku klasycznej kawy.




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marka. W paczce znajdowało się:




Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 28 listopada 2023

Sałatka z korbaczem wędzonym, gruszką, śliwką, papryką, miksem sałat, nasionami i komosą ryżową

Warzywa i owoce należy spożywać cały rok. Najlepszym rozwiązaniem na ich "przemycenie" jest przygotowanie sałatki warzywno-owocowej z korbaczem wędzonym od Serolandii!



Składniki:
  • 145 g miksu sałat
  • 50 g korbacza wędzonego
  • 150 g papryki zielonej
  • 100 g gruszki
  • 100 g śliwek
  • 50 g suchej komosy ryżowej + 150 ml wody
  • 10 g pestek dyni 
  • 10 g orzeszków ziemnych
  • 10 g nasion słonecznika
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka
  • 10 ml oleju lnianego


Sposób przygotowania:
Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucić komosę ryżową, gotować do wchłonięcia wody. paprykę, gruszkę, śliwki dokładnie umyć. Usunąć nasiona i pestki. Pokroić w drobną kostkę. Korbacz wędzony pokroić na mniejsze porcję. Do miski wrzucić miks sałat, korbacz wędzony, paprykę, gruszkę, śliwki oraz pestki dyni, orzeszki ziemne, nasiona słonecznika. Kolejno wrzucić ugotowaną komosę ryżową, przyprawy oraz olej lniany. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.

Smacznego!

czwartek, 23 listopada 2023

Ciasto dyniowe z nadzieniem jogurtowym

Jesień za oknem daje swoje pole do popisu. Nie sprzyjająca aura powoduję, że na nic się nie ma ochoty, szczególnie na wyjście na zewnątrz. W celu poprawy humoru polecam przygotować ciasto dyniowe z nutką cynamonu!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego 
  • 70 g mąki orkiszowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon
  • 50 g puree z dyni
Nadzienie
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 10 g erytrytolu

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz puree z dyni. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Nadzienie
Po upieczeniu, ciasto ostudzić. Przekroić wzdłuż. Jogurt wymieszać z erytrytolem. Posmarować jedną część ciasta, położyć drugą część. Posmarować wierzch oraz boki. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Smacznego!