wtorek, 30 sierpnia 2022

Współpraca z "Lipowe Wzgórza"

"Lipowe Wzgórza" jest marką, której historia sięga niemal 400 lat! W swoim asortymencie posiada produkty z upraw ekologicznych. Głównie mięso, jaja i produkty mięsne. Zwierzęta są hodowane w Lipowej niedaleko Żywca, które posiadają doskonałe warunki do życia! Hodowla jest prowadzona bez dodatków antybiotyków, a pasza jest dostarczana z pól niniejszej marki. Region słynie z czystego powietrza oraz zwierzętom jest dostarczana świeżą, górska woda! 





















Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

niedziela, 28 sierpnia 2022

czwartek, 25 sierpnia 2022

Keto kakaowe ciasto serkiem mascarpone

Dieta to styl życia, nie katorga! Coraz więcej osób zmienia sposób odżywiania z uwzględnieniem diety ketogenicznej. Mam idealną propozycję na ciasto w stylu keto!  



Składniki:
  • 4 jaja 
  • 50 g erytrytolu
  • 125 g serka mascarpone
  • 30 g mąki migdałowej
  • 20 g kakao
  • aromat migdałowy

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać serek mascarpone. Następnie dodać mąkę migdałową, kakao oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 23 sierpnia 2022

Ciasto bananowo-migdałowe

Banan i migdał? Dlaczego nie! Idealne połączenie, zwłaszcza w cieście dietetycznym!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 150 g banana bez skórki
  • 100 g mąki orkiszowej
  • 50 g mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Kolejno dodać oba rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!