Niniejsze ciasto to cud na podniebieniu! Krem pistacjowy od
Karmello Chocolatier rozpływa się w ustach, a polewa z białej czekolady to rozkosz dla duszy!
Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
- 40g erytrytolu
- 140g (1 szt.) banana
- 10ml oleju rzepakowego
- 100g mąki orkiszowej T650
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Ostudzone ciasto przekroić na pół. W kąpieli wodnej rozpuścić krem pistacjowy. Posmarować jedną cześć ciasta.
Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę z olejem kokosowym. Dokładnie wymieszać. Polać ostudzone i przełożone ciasto.
Smacznego!