Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
 - 40g erytrytolu
 - 140g (1 szt.) banana
 - 10ml oleju rzepakowego
 - 100g mąki orkiszowej T650
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Krem
Polewa
- 50g czekolady białej
 - 20g oleju kokosowego
 
Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. 
Ostudzone ciasto przekroić na pół. W kąpieli wodnej rozpuścić krem pistacjowy. Posmarować jedną cześć ciasta.
Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę z olejem kokosowym. Dokładnie wymieszać. Polać ostudzone i przełożone ciasto.
Smacznego! 




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz