czwartek, 21 października 2021

Współpraca z "Decofire"

"Decofire" jest firmą pochodzącą z Krakowa. Zajmuje się sprzedażą wyposażenia Domu i Ogrodu. Na polskim rynku już istnieje od niemal dziesięciu lat.  


Posiada sklep internetowy oraz sklep stacjonarny, w którym można znaleźć ogrom akcesoriów i urządzeń niezbędnym w codziennym funkcjonowaniu domu m.in grille gazowe, węglowe i elektryczne oraz biokominki i ekspresy do kawy.

Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą firmą. W ramach przetestowania otrzymałam kamień do pizzy, który składa się z czterech sztuk. Marka Enders jest nowością na polskim rynku, która posiada wachlarz urządzeń i akcesoriów do użytku domowego.


Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu!

Zapraszam do zakupów!

wtorek, 19 października 2021

Ciasto jogurtowe z miodem i śliwkami

Sezon na śliwki w pełni, więc pora je doskonale wykorzystać! Polecam użyć jako substancji słodzącej miodu z pasieki Apimar, który sprawi, że ciacho jest jeszcze lepsze!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 40ml oleju rzepakowego
  • 60ml miodu z maliną
  • 70g mąki ryżowej
  • 70g mąki kukurydzianej
  • 5g proszku do pieczenia
  • 100g jogurtu greckiego
  • 300g śliwek bez pestek
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z miodem na puszystą masę. Dodać olej, mąki, proszek do pieczenia i jogurt grecki. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię wyłożyć pokrojone połówki śliwek. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

czwartek, 14 października 2021

Pierś kurczaka z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty

Szybki obiad lub kolacja z wykorzystaniem sałatki z czerwonej kapusty od Moryń? Dlaczego nie! Bardzo polecam! Z dodatkiem piersi kurczaka i ziemniaków to niebo w gębie! 



Składniki:

  • 100g piersi kurczaka
  • 150g ziemniaków
  • 200g sałatki z czerwonej kapusty
  • przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskich
  • 10ml oleju lnianego 

Sposób przygotowania:
Pokrojoną pierś kurczaka wymieszać w przyprawach. Ziemniaki dokładnie umyć i pokroić na mniejsze porcje. Pierś kurczaka i ziemniaki gotować na parze przez 15-20 minut. Podać z sałatką z czerwonej kapusty. Danie polać olejem lnianym.

Smacznego!