wtorek, 5 lutego 2019
niedziela, 3 lutego 2019
sobota, 2 lutego 2019
czwartek, 31 stycznia 2019
Pączkowiec twarogowy
Jesteśmy na przysłowiowej "diecie", a uwielbiamy pączki? Znalazłam świetną alternatywę dla tradycyjnych pączków! Ciasto obi się w zaledwie 5 minut! Dosłownie! Smak niczym nie odbiega od tradycyjnych smażonych na głębokim oleju. Idealne dla gości!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 40 ml syropu z agawy/klonowego/daktylowego
- 250g (1 opakowanie) twarogu półtłustego
- 1 szklanka dowolnej mąki (najlepiej pełnoziarnistej)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Do miski umieszczamy jaja, twaróg i syrop. Dokładnie blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy szpatułką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)