sobota, 1 grudnia 2018
czwartek, 29 listopada 2018
Wegańskie placuszki dyniowe-cukiniowe
Propozycja dla wegan i nie tylko. Zielono-pomarańczowe placuszki z dyniowo-cukiniowe. Idealne na obiad i nie tylko.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym ogniu. Podawać z swoimi ulubionymi składnikami.
Smacznego!
Składniki:
- 3 łyżki zmielonego siemię lnianego
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 200g puree z dyni
- 1 mała cukinia
- 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
- szczypta proszku do pieczenia
- przyprawy: papryka słodka, pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym ogniu. Podawać z swoimi ulubionymi składnikami.
Smacznego!
wtorek, 27 listopada 2018
Tofurnik dyniowy
Proste i smaczne ciasto, ale zamiast sera jest tofu! Jest jesień, więc nie może zabraknąć pięknych barw, które występują o tej porze roku. Dynia - królowa jesieni znalazłam się w tym cieście!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 kostka (180g) tofu naturalnego
- 1/2 szklanki puree z dyni
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Blendujemy na gęstą konsystencje. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
niedziela, 25 listopada 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)