Bardzo puszyste a zarazem wilgotne ciasto z rabarbarem. Świetnym dodatkiem jest maślanka, która nadaje wspaniały smak!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki maślanki naturalnej
- aromat
- 700g rabarbaru + cukier i cynamon
Sposób przygotowania:
Rabarbar myjemy i dokładnie obieramy. Kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i cynamonem. Odstawiamy na 15-20 minut.
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat i maślankę. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch układamy rabarbar. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!