sobota, 7 stycznia 2017
czwartek, 5 stycznia 2017
Keks marchewkowy z bakaliami
Klimat świąt jeszcze jest odczuwalny, więc można upiec ciasto związane z tym nastrojem. Na tą porę roku idealnie pasuję wszelkiego rodzaju bakalie i orzechy, więc śmiało można je wykorzystać do ciasta. Zachęcam do upieczenia keksu marchwiowego z bakaliami!
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 100g erytrolu
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej Lubella
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki wody lub mleka
- 1 średnia marchew
- 6 daktyli
- 6 suszonych moreli
- 1/4 szklanki rodzynek
- garść orzechów włoskich lub laskowych
- aromat
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę proszek do pieczenia, aromat i wodę. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obraną, umytą i startą na grubych oczkach marchew i posiekane, obtoczone w mące bakalie. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Surową masę przelewamy do natłuszczonej keksówki. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 3 stycznia 2017
TOP 5 przepisów w 2016
Chciałabym udostępnić 5 najpopularniejszych przepisów w 2016 roku. Jestem bardzo zaskoczona, gdyż najwięcej wyświetleń miały najprostsze!
Omlet ryżowy
Owsiane racuchy z jabłkami
Omlet ryżowy z truskawkami i syropem zero kalorii
Lody bananowe z syropem ZERO KALORII
Jednoporcjowe ciasto fasolowe z truskawkami
niedziela, 1 stycznia 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)