niedziela, 27 listopada 2016
sobota, 26 listopada 2016
czwartek, 24 listopada 2016
Mięso mielone z kaszą pęczak i mieszanką warzyw
Jedno z moich ulubionych i bardzo częstych posiłków. Przygotowanie zajmuje dosłownie piętnaście minut, a smak pozostaje na dłużej.
Składniki:
Składniki:
- 100g mięsa mielonego drobiowego
- 30g kaszy pęczak ugotowanej
- 200g mrożonych warzyw po włosku
- przyprawy: jarzynka eko, suszone pomidory
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy warzywa i mięso. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy. Usmażone produkty łączymy z kaszą pęczak.
Smacznego!
wtorek, 22 listopada 2016
Ciecierzyca a'la po bretońsku
W łatwy sposób można dokonać zamienników znanych dań. Ja postanowiłam zmodyfikować danie z fasolą na jej zamienić - ciecierzycę! Również spaniały smak! :)
Składniki:
Składniki:
- 200g suchej ciecierzycy
- 2 skrzydełka kurczaka
- włoszczyzna: marchew, pietruszka, 1/4 selera
- 1 szklanka sosu słodko-kwaśnego
- przyprawy: jarzynka Eko, przyprawa do fasoli po bretońsku, magi, suszone pomidory, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka ziarenek pieprzu czarnego
- 2 litry wody
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę zalewamy na noc wrzącą wodą. Następnie płukamy pod bieżącą, zimną wodą. Ciecierzycę gotujemy przez 30 minut, kolejno dodajemy skrzydełka i obraną, umytą i pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy sos i przyprawy.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)