Bardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku. Rewelacyjnie z sobą się komponują, a z sezonowymi owocami to już jest niebo w gębie!
Składniki:
Składniki:
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 2 jajka
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy, jeśli masa będzie bardzo gęsta dolewamy odrobinę wody gazowanej. Omleta smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z sezonowymi ulubionymi owocami.
Smacznego!