niedziela, 17 lipca 2016
sobota, 16 lipca 2016
czwartek, 14 lipca 2016
Placuszki z mąki jaglanej
Kolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać z ulubionymi dodatkami! :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia i aromat. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na lekko rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki:
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1 jajko
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia i aromat. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na lekko rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
wtorek, 12 lipca 2016
Ciastka z ciecierzycy z masłem orzechowym
Bardzo rzadko wykonuję jakiekolwiek ciastka, ale tym razem postanowiłam przygotować z warzywa. Dokładnie z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego. Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach, dzięki delikatnej strukturze. Polecam! :)
Składniki:
12-14 sztuk
Składniki:
12-14 sztuk
- puszka odsączonej ciecierzycy
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki miodu naturalnego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż powstanie jednolita, gęsta konsystencja. Następnie za pomocą łyżeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworzymy ciastka. Kolejno za pomocą widelca wykonujemy wzór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)