Kolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać z ulubionymi dodatkami! :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia i aromat. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na lekko rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki:
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 1 jajko
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia i aromat. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na lekko rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!