niedziela, 12 czerwca 2016
sobota, 11 czerwca 2016
czwartek, 9 czerwca 2016
Babeczki fasolowe słodzone daktylami
Dania z fasoli na słodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 łyżki karobu lub kakao
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 daktyle bez pestek
- aromat daktylowy
Sposób przygotowania:
Daktyle kroimy w kostkę i zalewamy wrzącą wodą. Moczymy kilka minut, a następnie odsączamy z wody. Do misy blendera wrzucamy odsączoną i przepłukaną fasolę, pokrojone banany, jajka, karob lub kakao, daktyle, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu migdałowego. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do papierowych papilotek znajdujące się w blaszce do babeczek. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 7 czerwca 2016
Omlet ryżowy z truskawkami i syropem zero kalorii
W końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem syropem zero kalorii od Warszawski Koks.
Składniki:
Składniki:
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- truskawki
- syrop orzechowo-karmelowy ZERO KALORII
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z truskawkami i syropem orzechowo-karmelowym
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)