W końcu rozpoczął się tegoroczny sezon na truskawki! Te owoce można umieszczać dosłownie w każdym daniu. Ja przygotowałam po raz kolejny omlet ryżowy, ale z dodatkiem syropem zero kalorii od Warszawski Koks.
Składniki:
Składniki:
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 10 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- truskawki
- syrop orzechowo-karmelowy ZERO KALORII
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z truskawkami i syropem orzechowo-karmelowym
Smacznego!