W ogródku mam pełną moc sałaty, więc postanowiłam wykonać popularne pesto, które świetnie współpracuje z makaronem, a na dokładkę z tuńczykiem z sosie własnym. :)
Składniki:
Pesto:
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzucamy umytą i osuszoną sałatę, Umyte i pokrojone pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek, nasiona słonecznika i wszystkie przyprawy, Wszystko dokładnie blendujemy. Na talerzyk nakładamy makaron, odsączonego tuńczyka z puszki i pesto z sałaty.
Smacznego!
Składniki:
Pesto:
- sałata
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 2 pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- 50g makaronu spaghetti z pszenicy durum
- puszka tuńczyka z sosie własnym
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzucamy umytą i osuszoną sałatę, Umyte i pokrojone pomidorki koktajlowe, oliwę z oliwek, nasiona słonecznika i wszystkie przyprawy, Wszystko dokładnie blendujemy. Na talerzyk nakładamy makaron, odsączonego tuńczyka z puszki i pesto z sałaty.
Smacznego!