Delikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 6 łyżek mąki kukurydzianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy. Miksujemy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i sok z cytryny. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz