wtorek, 26 lutego 2019

Ciasto cytrynowe

Delikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy. Miksujemy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i sok z cytryny. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz