Delikatne, a zarazem słodkie ciasto z dodatkiem soku z cytryny. Słoneczną barwę zawdzięcza mące kukurydzianej, która idealnie nadaje się dla osób z problemem spożycia glutenu.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
 - 4 łyżki cukru trzcinowego
 - 2 łyżki oleju kokosowego
 - 6 łyżek mąki kukurydzianej
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 - sok z cytryny
 
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej kokosowy. Miksujemy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i sok z cytryny. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz