Sycące i bardzo rozgrzewające leczo warzywne podane w bułeczkach bao od Buchcik!
Składniki:
- 100 g kiełbasy zwyczajnej
- 250 cukinii
- 50 g cebuli białej
- 50 g pora
- 150 g pomidora malinowego
- 100 g papryki czerwonej
- 120 g bułeczek bao
- przyprawy: vegeta, papryka słodka, czosnek granulowany
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Cukinię pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w piórka. Pomidora pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w drobną kostkę. Na bardzo rozgrzanej patelni z olejem wrzucić cebulę i smażyć do zeszklenia (ok. 2 minut), następnie dodać kiełbasę - smażyć przez kolejne 2-3 minuty na małym ogniu. Następnie dodać pozostałe warzywa i przyprawy. Całość dusić przez 15 minut. Leczo podać z bułeczkami bao (przygotowane zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu).
Smacznego!



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz