Na przełomie ostatnich miesięcy wzbudził się trend na spożywanie żywności pochodzenia roślinnego. Poniżej prezentuje burgera roślinnego od Roślinna Manufaktura z mnóstwem dodatków!
Składniki:
2 porcje
- 2 szt. burgerów roślinnych
- 2 bułki do burgerów
- 2 plastry sera wegańskiego
- 2 liście kapusty pekińskiej
- 4 plastry pomidora
- 2 szt. kiszonego ogórka pokrojonego w plastry
- kiełki brokułów
- 20g ketchupu
- 20g musztardy
- 10ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Burgery roślinne z obu stron podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Na suchej patelni podgrzać przekrojone bułki do burgerów. Ciepłe bułki z obu stron posmarować ketchupem i musztardą. Następnie położyć po liściu kapusty pekińskiej, ciepły burger, plaster wegańskiego sera oraz pozostałe składniki. Podać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Wygląda smakowicie :D
OdpowiedzUsuń